• Scandinavisch design merken
  • Verzending €4,95 / gratis vanaf €70,- (NL)
  • Al 5 jaar persoonlijk contact en goed advies

    Hendrika Bolhuis gebakken en geschreven voor Nordicliving.nl - 05 / Nov / 2019

    7 november kladdkakans dag - chocolade dag

    7 november kladdkakans dag - chocolade dag
    BLOG

    Bak een chocolade kliedertaart op Zweedse kladdkakans dag

    Wanneer iets zo lekker is dat er een dag naar vernoemd is, dan mag dat natuurlijk niet ontbreken in je recepten lijst. Chocoladetaarten bestaan in zo vele vormen, zo vele smaken. Er is maar één criterium: het moet een ongelofelijk lekkere zijn.

    Laat dit nou zo’n recept zijn dat je keer op keer weer wilt maken! Het smaakt super lekker bij de koffie, als toetje, bij de thee en alle andere gelegenheden. Met ijs, crème fraîche, slagroom (liefst ongezoet), of fruit. Bedenk het maar en dit taartje past erbij. 

    In deze taart gebruik je een hoog percentage pure chocolade. Dat geeft een bijzondere smaakbeleving die ongeëvenaard is. Let ook op dat 15 minuten bakken écht genoeg is. Door het afkoelen zal het taartje steviger worden, waardoor langer bakken (en daardoor drogere cake) niet nodig is. Gebruik je een grotere bakvorm, probeer dan welke baktijden voor jou werken.

    Het recept van de chocoladetaart (voor ongeveer acht personen)

    Ingrediënten:

    • 100 gram boter
    • 2 eetlepels cacaopoeder
    • 75 gram pure chocolade (minstens 70%)
    • 170 gram suiker
    • 90 gram bloem
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 2 eieren

    Verder heb je nodig:

    • Springvorm van 17 centimeter doorsnede
    • Bakpapier om de vorm mee te bekleden

    Zo maak je de Kladdkaka:

    1. Verwarm de oven voor op 175°C.
    2. Smelt de boter, cacaopoeder en chocolade au bain-marie.
    3. Meng alle droge ingrediënten in een kom.
    4. Meng de droge ingrediënten met de boter en de chocolade.
    5. Meng de twee eieren stuk voor stuk door het beslag. Giet het beslag in een ronde vorm, voorzien van bakpapier.
    6. Plaats de vorm in het midden van de oven. Bak de cake ca. 15 minuten op 175°C.

    Laat helemaal afkoelen.

    Bewaar in de koelkast. 

    En geniet op 7 november van deze heerlijke Zweedse dag! ♥

    Laat een reactie achter

    What are your experiences? Read or write a review here.

    *Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    * Verplichte velden

    Recente artikelen

    Het laatste nieuws op ons blog

    • 14 november Ostkaka dag in Zweden! Recept Zweedse kaastaart
      11 / Nov / 2019

      Hendrika Bolhuis gebakken en geschreven voor Nordicliving.nl - 05 / Nov / 2019

      14 november Ostkaka dag in Zweden! Recept Zweedse kaastaart

    • 7 november kladdkakans dag - chocolade dag
      05 / Nov / 2019

      Hendrika Bolhuis gebakken en geschreven voor Nordicliving.nl - 05 / Nov / 2019

      7 november kladdkakans dag - chocolade dag

    • Waarom de Curve vorm in Preben Lind's DNA zit.
      19 / Jun / 2019

      Hendrika Bolhuis gebakken en geschreven voor Nordicliving.nl - 05 / Nov / 2019

      Waarom de Curve vorm in Preben Lind's DNA zit.

    •  Zorg goed voor je huis én huid met Klinta geurkaarsen!
      11 / Mar / 2019

      Hendrika Bolhuis gebakken en geschreven voor Nordicliving.nl - 05 / Nov / 2019

      Zorg goed voor je huis én huid met Klinta geurkaarsen!

    • Maak je wollen dekens schoon met sneeuw!
      30 / Jan / 2019

      Hendrika Bolhuis gebakken en geschreven voor Nordicliving.nl - 05 / Nov / 2019

      Maak je wollen dekens schoon met sneeuw!

    • Scandinavian Living Magazine
      22 / Nov / 2018

      Hendrika Bolhuis gebakken en geschreven voor Nordicliving.nl - 05 / Nov / 2019

      Scandinavian Living Magazine

    • Botanische trend past heel goed bij Scandinavisch wonen
      25 / Apr / 2018

      Hendrika Bolhuis gebakken en geschreven voor Nordicliving.nl - 05 / Nov / 2019

      Botanische trend past heel goed bij Scandinavisch wonen

    Inloggen

    Wachtwoord vergeten?

    • Al je orders en retouren op één plek
    • Het bestelproces gaat nog sneller
    • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
    / - Reviews @