Terug

Verzorg je huis én je huid met Klinta geurkaarsen!

Verzorg je huis én je huid met Klinta geurkaarsen!

Krijg jij ook hoofdpijn van chemische geurtjes (lucht'verfrissers'!!), jeuk van nikkel en andere nare stofjes? Dan heb ik een hele goede tip voor je! Fijn voor jou én voor je interieur.

In het voorjaar kreeg ik een geurkaars van het Zweedse merk Klinta toegestuurd, om eens te testen. De geur tuinmunt (trädgårdsmyntha) vond ik heerlijk. Maar wat ik helemaal fijn vond, was dat ik de kaarsenolie ook op m'n huid kon gebruiken.

Gewoon de kaars aansteken, heel even wachten en dan kun je met je vinger de olie uit het glas dippen of het in je hand gieten. Het resultaat is een heerlijk ruikende huidcrème, die snel intrekt en heel goed werkt.

Want zoals je misschien al verwachtte heb ik last van een gevoelige huid, met eczeem-achtige uitslag van nikkel (metalen broeksknopen bijvoorbeeld zijn funest). Ik wil daar liever geen hormoonzalf bijvoorbeeld voor gebruiken en ben ook bepaald geen gedisciplineerde 'smeerder', maar wil natuurlijk wel van de jeuk af.

De test Klinta geurkaars bleek heel goed te werken en de vervelende plekken op m'n huid trokken weg. Inmiddels gebruik ik de geurkaars zelfs als gezichtscrème!

Organische geurkaarsen van Klinta

Ik besloot Klinta te bezoeken op een beurs in Denemarken en heb daar lang gesproken met Lisa Thrane Stevens (haar achternaam dankt ze aan haar Engelse echtgenoot; long story). Ik was benieuwd naar haar verhaal, naar de ingrediënten en de mogelijkheden van Klinta.

Op de foto zie je mij de geuren opsnuiven om een keuze te maken uit zo'n 40 verschillende geuren. Af en toe even even flink aan koffiebonen ruiken blijkt je geur te neutraliseren. En ook hier viel me op dat het geen probleem was om al die geuren op te snuiven, terwijl een parfumwinkel binnenstappen voor mij een 'no go' is.

Dit komt ongetwijfeld doordat de geurkaarsen van Klinta geen toevoegingen bevatten, alleen natuurlijke ingrediënten. De kaarsen bestaan voor 96% uit olie en zijn volledig organisch. Geen parabenen, paraffine, of andere toevoegingen. En de geurkaars is niet getest op dieren ♥.

Gebruik geurkaarsen van Klinta als een massagekaars

Want dat kan dus ook. Zie ook het filmpje hieronder. De olie blijft lauw warm en is vrijwel direct klaar voor gebruik. Heerlijk genieten van een milde geur, terwijl je huid en spieren worden verzorgd met de olie uit de geurkaars.

Wil je meer weten over Klinta? Kijk dan ook naar het filmpje Klinta's filosofie, of neem contact met mij op, want ik ben inmiddels een enthousiaste fan. Omdat het werkt, omdat het zo lekker ruikt en ik voor klanten met een gevoelige neus/huid eindelijk een goed Scandinavisch product heb gevonden ♥.

 

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Nordic Living.nl / - Reviews @