Nordic Living Producten

Mooie wollen dekens en schorten van puur natuurlijke materialen

lapuan-kankurit-rendier-sloof-schort-Teemu-Jarvi

Zowel de woonplaids als de schorten van Lapuan Kankurit worden in hun eigen weverij in Lapua, Finland, gemaakt. De vierde generatie van de familie leidt nu het bedrijf! Lapuan Kankurit werkt met natuurlijke materialen zoals zuivere wol, natuurlijk linnen, biologisch katoen en tencelvezels (van eucalyptusbomen). Altijd volgens keurmerken zoals Masters of Linen, FSC en Ökotex.

Prachtig op je bank of over je favoriete stoel. Kruip er lekker onder en relaxen maar. Of leg de deken over je dekbed als het ’s nachts erg koud is. Koude neus, maar warme voeten!

En hoe zit dat nou met ‘zomers koel op je terras zitten terwijl het een warme dag is’?

Wol ademt en heeft een hoog absorptievermogen. Vocht wordt snel opgenomen en verdampt weer. Je huid blijft dus droog en koel (daarom wordt er babies ook vaak in de zomer een wollen deken gebruikt, zo zweten de kleintjes niet in hun bedje en worden ze niet te warm).

Lees hieronder de voordelen van een wollen deken, je zult vast verrast zijn.

Voordelen van een wollen deken

  • Het is natuurlijk bekend dat een wollen deken je lekker warm houdt. Leg een deken over je comfy stoel of op je bank op een koele dag. Het voelt niet zwaar aan en geeft extra warmte op een koude nacht (tip: zelfs als het vriest, slaap ik altijd met een open raam. Ik leg gewoon een Lapuan deken over mijn dekbed. Dit is echt heerlijk).
  • Maar je wist misschien niet dat zuivere wol je in de zomer koel houdt. Wol ventileert en absorbeert vocht, zodat je huid in de zomer droog en koel blijft. Dus pak op een warme dag een wollen deken en sla die om je heen. ’s Avonds op je terras bijvoorbeeld. Je kent fleece dekens wel van terrasjes, maar wol werkt veel beter omdat het niet zweet.
  • Wollen dekens zijn ook heel gemakkelijk te onderhouden. Laat ze af en toe buiten luchten, dat is genoeg. Wol heeft een zelfreinigende werking, is bacteriebestendig en vuilafstotend. Als de deken erg vuil is geworden, kunt je het wassen op een handwas van maximaal 30°C.

Voor dit praktische sloof-schort wordt 60% natuurlijk linnen gebruikt en 40% biologisch katoen. De schorten zijn geschikt voor mannen en vrouwen.

Bestel nu Lapuan Kankurit plaids of schorten in onze shop!

Back to list