Nordic Living Producten

Zorg goed voor je huis en huid met Klinta geurkaarsen

Krijg jij ook hoofdpijn van chemische geuren (zoals lucht ‘verfrissers’!, jeuk van nikkel en andere vervelende stoffen? Lees dan vooral dit blog, want ik heb tips voor je. Goed voor jou én je interieur!

In het voorjaar ontving ik een geurkaars van het Zweedse merk Klinta, met het verzoek deze te testen. De geur, tuinmunt (trädgårdsmyntha), vond ik heerlijk. Maar wat ik vooral leuk vond was dat ik de kaarsenolie ook op mijn huid kon gebruiken.

Ik las op de site dat je de kaars alleen hoeft aan te steken en dan kun je na een paar minuutjes al de olie met je vinger uit het glas diepen, of in je hand gieten. Het resultaat is een heerlijk ruikende huidcrème, die snel absorbeert en zeer goed werkt.

Zoals je zou verwachten heb ik een gevoelige huid, met een eczeem-achtige huiduitslag van nikkel (metalen knoppen zijn bijvoorbeeld desastreus). Ik wil daar geen hormoonzalf voor gebruiken en ik ben zeker geen gedisciplineerd ‘smeerder’, maar ik wil natuurlijk wel af van deze jeuk.

De Klinta geurkaarsentest bleek zeer goed te werken en de geïrriteerde plekken op mijn huid verdwenen. Ondertussen gebruik ik de geurkaars zelfs als gezichtscrème!

Organische geurkaarsen van Klinta

Ik besloot Klinta te bezoeken op een beurs in Denemarken en had een lang gesprek met Lisa Thrane Stevens (ze dankt haar achternaam aan haar Engelse echtgenoot; lang verhaal …). Ik was benieuwd naar haar verhaal, de ingrediënten en de mogelijkheden van Klinta.

Op de foto zie je me de geuren snuiven om een keuze te maken uit ongeveer 40 verschillende geuren. Af en toe koffiebonen ruiken blijkt je geur te neutraliseren. En ook hier merkte ik dat het geen probleem was om al die geuren te ruiken, terwijl het betreden van een parfumerie voor mij al een ‘no go’ is.

Dit komt ongetwijfeld omdat de geurkaarsen van Klinta geen additieven bevatten, maar alleen natuurlijke ingrediënten.

De kaarsen bestaan voor 96% uit olie en zijn volledig biologisch. Geen parabenen, paraffine of andere additieven. En de geurkaarsen zijn niet getest op dieren ♥.

Gebruik geurkaarsen van Klinta als massagekaars.

Want dat is ook mogelijk! Bekijk de korte video hieronder. De olie blijft lauw en is vrijwel direct klaar voor gebruik. Geniet van een milde geur terwijl je huid en spieren worden verzorgd met de olie van de geurkaars.

Back to list